top of page

Doğru Gayrimenkul Yatırımı Yapmak

Güncelleme tarihi: 1 Mar 2022



Yeni çağın ticaret araçlarından en popüleri, gayrimenkul yatırımı yapmaktır. Peki ama nasıl? Gayrimenkul yatırımları, emlak alımı ve satımı, topraktan kazanç ve mal edinimi gibi yöntemler ile yüksek ölçüde kazanç salayabilirsiniz. “Doğru gayrimenkul yatırımı yapmak” için bilinçli ve tam kararında yatırım yapmak önemlidir.

Gayrimenkul, kazandıran bir sistemdir. Ancak doğru yatırım yapmak ve fırsatlardan yararlanmak, gayrimenkulün en önemli kriterleridir.


Gayrimenkul yatırımı yaparken dikkat etmeniz gereken 7 önemli madde

1. Karar vermek

Tüm yatırımlarda en önemli faktör her zaman karar vermektir. Doğru karar vermek, kendi içerisinde bir sistematiği getirir. Gayrimenkul işine girmeye karar verdiyseniz, öncelikle konut ya da iş yeri seçiminden başlamalısınız. Dükkân getirisini ya da konut kira getirisini değerlendirmeli ve hangi alanda ilerlemek istiyorsanız tam karar vermeli ve başlamalısınız.

Dükkân ticaretine başlamaya karar vermişseniz; lokasyon, konum, trafik, iş sektörü gibi etmenler iyi analiz edilmelidir. Konutlar içinse gelişim yönünde olan ve gerçekten size kazandıracak gayrimenkullere karar vermelisiniz. Tüm bu konularda profesyonel bir gayrimenkul danışmanlık ofisinden yardım almak da işinizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

2. Doğru lokasyon seçimi

Karar aşamasıyla bağlantılı olarak doğru lokasyon değerlendirmesi yapılmalıdır. Gelişim gösterecek bölgede dükkan veya konut almak, ticari açıdan size kazandıracak seçim içermelidir. “Doğru gayrimenkul yatırımı yapmak” konusunda en önemli faktörlerden biri lokasyondur. Yatırımcısına kazandıran, yapının kendisinden çok lokasyondur.

3. Ulaşım ve erişilebilirlik

Kolay ulaşım sağlayan bölgelerden gayrimenkul seçmek kazanç artısıdır. Şehir içi ulaşım araçları ve şehir hatlarına yakın konumda olması önemlidir. Hem yaya hem de araç trafiği olan bölgede olması, alım-satım için artı bir faktördür.

4. Temelden kazanç sağlamak

Topraktan kazanç olarak değerlendirilebilen temel yatırımları, gayrimenkulde daha fazla kazandırır. Projelerin yapılmadan satışa sunulduğu aşamada yatırım yapmak, tamamlandıktan sonra sunulan satış fiyatından daha avantajlıdır. Ticarette öncelik, kazanç sağlamaktır. Doğru fiyatlarla gayrimenkul almak için ”avantaj” anahtar kelime olmalıdır. RE/MAX Yelken'e abone olarak markalı konut projeleri hakkında bilgi alabilir ve temelden kazanmaya başlayabilirsiniz.

5. Kira getirisi

Gayrimenkul yatırımlarında temel hesap kira ve fiyat oranı olmalıdır. Satın alınacak gayrimenkulün maksimum 160-180 ayda kendini amorti etmesi önemlidir. Konut veya dükkânın alış fiyatını, kira bedeline bölerek doğru hesap yapabilirsiniz. Tamamlanmış gayrimenkul alırken bu süre içerisinde kendini ödemiş olan konutlar avantaj sağlar.

6. Arsa yatırımı yapmak

İmarlı arsalara yatırım yapmak, doğru gayrimenkul yatırımı yapmak konusunda değerlendirilebilir bir faktördür. Arsa şekli, konumu ve özellikleri gayrimenkulün değerini artırır. Satışının kolay olabilmesi ve değerli kazanç sağlaması için bölge seçimlerinde büyük şirket ve projelerin yatırım yaptığı alanlardan arsa seçilebilir.

7. Doğru zaman

Yatırım yapmak için piyasa verileri ve doğru zamanlama kazanç sağlamanın en temel faktörüdür. Zaman seçimi, ülke ve global krizlerden uzak olmalıdır. En rahat zamanda ve piyasa verilerinin stabil olduğu zamanda gayrimenkul yatırımı yapmak, gerçek değer hesaplaması sağlar. Gayrimenkul yatırımlarında kazanç, doğru zamanı değerlendirmekle ve zamanı kendi lehinize kullanmakla sağlanır.

19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İletişim Detayları

Kazımdirik Mah.,

283 Sok. no:1 K:1

Bornova / İzmir

TURYAP BORNOVA OFİS

+90 552 557 01 00

erol.temel@gmail.com

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube

© 2019 by ​Erol TEMEL Ticari Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı 

bottom of page