top of page

Gayrimenkul Ofisleri Ve Teknoloji Kullanımı


  21. yüzyılda halen geçmiş yıllardaki gibi klasik yöntemleri kullanarak gayrimenkul pazarlamak ya da müşteri memnuniyeti oluşturmak sadece bir nostalji olabilir.

Ne yazık ki halen pek çok ofis işletmecisi ya da gayrimenkul danışmanı, ofite çalışan tüm danışmanlar ile birlikte bir ofis olarak birlikte hareket etmesi gerektiğini, tüm bilgilerin aslında ofisteji tüm danışmanların hareket kabiliyetlerini , rekabet güçlerini artırıcı bir etki yaratacağından habersiz olarak, gemisini kurtaran kaptan mottosu ile ilerlemeye çalışıyor. Bu düşüncede elbette Emlak danışmanlığını bireysel bir iş olduğu, her danışmanın bir girişimci olduğu gibi öğretiler çok etkili oluyor.

Birde buna uzun yıllar boyunca pek çok danışmana önderlik ettikten sonra vermiş olduğu çabaların karşılığını alamadığı için artık danışmanlarına önderlik, yol göstericilik yapmak istemeyen ve bu sebeple "herkes kendisi uğraşsın bana paramı versinler yeter" durumuna gelmiş ofis sahipleri, ya da daha önceki tecrübelerinde, müşterisini, portföyünü, kazancını bırakın başka ofis danışmanlarına, kendi ofisi içindeki kişilere bile kaptırdığı için artık kimse ile bilgi ve tecrübe paylaşmak istemeyen danışmanlarında etkili olduğunu kabul etmek lazım.

Evet Gayrimenkul danışmanlığı bireysel çaba ile yapılabilir ancak Bileşik Faizin gücü nasıl ki geliri artıran çok önemli bir oldu ise, bileşik olarak çalışan ve bu çalışmaların da Ofisin ortak CRM'de takip eden, Dijital Pazarlama, Networking, Saha Çalışması gibi işleri toplu olarak yapıp çok daha güçlü sonuçlar elde etmek mümkün. Ancak Hem danışmanların hem de ofis sahiplerinin bu yönde bir strateji geliştirip artık tümüyle içinde olduğumuz teknoloji çağında "Birlikten Kuvvet doğar" sözünün "her koyun kendi bacağından asılır" sözüne üstün gelmesini sağlayabilir.

Müşteri veri tabanının ne kadar önemli olduğu hemen her toplantıda gündeme getirilse bile bu konuda ortak bir havuz için gerekli adımlar atılmadıkça, ofis ve marka olarak toplu şekilde pazarlama ve tanıtım çalışmaları düzenlenmedikçe, ofise yeni katılan danışmalarında böyle bir ortak sistem içerisine dahil olup, ilk aylarını verimsiz bir şekilde oradan oraya savrulmayıp mevcut bir strateji doğrultusunda kendisini  geliştirmesi sağlanmadıkça ,  sektörün de ileriye gitmesi daha çok uzun zamanlar olacaktır. 

Teknoloji Gayrimenkul ve finans sektöründe her geçen gün ilerliyor, yeni pek çok uygulama ya da platform hayatımıza giriyor. Yeterki meslek sahipleri olarak bu gelişmeye gözlerimizi kapatmayalım.



4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

İletişim Detayları

Kazımdirik Mah.,

283 Sok. no:1 K:1

Bornova / İzmir

TURYAP BORNOVA OFİS

+90 552 557 01 00

erol.temel@gmail.com

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube

© 2019 by ​Erol TEMEL Ticari Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanı 

bottom of page