top of page

Gayrimenkul Satış Fiyatını Nasıl Belirleyelim?


Gayrimenkul Satış Fiyatını Nasıl Belirleyelim?
Gayrimenkul Satış Fiyatını Nasıl Belirleyelim?

Mülkünüzü Satmaya karar verdiniz, bu durumda karşınıza gelen en önemli sorun kaç liradan satışa sunmalısınız. Günümüzde yapay zeka destekli geçmişten gelen satış verileri ve satışa sunulan gayrimenkullerin fiyatlarını kayıt eden ve günün koşulları ve gelecek bir kaç ay içinde mülkün olabilecek satış fiyatını hesaplayan uygulamalar var.

bu uygulamalar size ellerindeki verilere bakarak bir ortalama fiyat belirleyebilirler ve pek çoğu bireysel kullanıcılar için bu hizmeti ücretsiz olarak sağlıyor. Bu durumda Gayrimenkul satış fiyatını nasıl belirleyelim?


Bu uygulamaları kullanarak belirlenen bir satış fiyatını ben şöyle değerlendiriyorum. Diyelim ki bir sağlık sorunu ile karşılaştınız, elinizdeki tahlil sonuçlarını kendiniz yorumlayıp kendiniz için gerekli olan ilacı eczaneden alarak tedavi sürecine başlar mısınız? Herkez için ortalama bir referans aralığı ile hazırlanan bir rapor sonucuna bakarak size önerilen tedavi sonucuna güvenmek doktora ihtiyacınız olmadan sağlığınızı geri kazanabileceğinizii düşünmek ile eşdeğerdir. Nasıl ki her bünyenin kendine özel bir yapısı var ise, her mülkün de kendine özel bir ve tekil bir durumu vardır. Her mülk özeldir tıpkı sizin gibi. Konusunda ve bölgesinde uzman bir gayrimenkul danışmanına , mülkünüzün satış fiyatının ne olması gerektiğine danışmadan sadece yapay zeka tarafından önerilen bir satış fiyatı ile pazara çıkmak sonuca ulaşmanızı geciktirebilir ya da daha da kötüsü sizi zaman=para denklemindeki parayı kaybetmenize sebep olabilir.


Benzer şekilde sadece kendinizin satış kanalı olarak gördüğünüz sahibinden sitesine ilan girerek ya da branda asarak satışı tamamlıyabileceğinizi düşünmekte size zaman ve para kaybettirebilir. Güçlü bir gayrimenkul ofisi ve markasında çalışan bir danışman sadece kendisi değil hem ofisindek onlarca danışman ile birlikte çalışarak , hem de sizin tek başınıza yapamayacağınız pek çok pazarlama faaliyetini yaparak sizin daha kısa zamanda istediğiniz sonuca ulaşmanızı sağlar.


Buradaki anahtar kelime konusunda ve bölgesinde uzman bir profesyoneli seçmek ve onun tavsiyelerine uyarak sizin için önerilen fiyat ve pazarlama stratejilerini uygulayarak en kısa zamanda sonuca ulaşabileceğiniz bir uzmanı seçmektir. Nasıl ki konusunda uzman bir doktor sizi sağlığınıza en kısa sürede ulaştırabilirse, uzman bir gayrimenkul danışmanı ile çalışmakta sizi benzer bir sonuca ulaştıracaktır. Yapay zeka tavsiyeleri önemlidir, ancak bunu bir uzmanın yorumlaması daha da önemlidir. Sağlıklı ve mutlu günler dilerim.


6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page